Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΑΦΙΣΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΔΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το Δημοτικό Σχολείο Πεδινής Ιωαννίνων έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα και ζητήματα που αφορούν τα γράμματα, τις τέχνες, τις καλλιτεχνικές παραδόσεις, την εκλαΐκευση των επιστημών και την αισθητική. Ιδιαίτερα, το ενδιαφέρον των μαθητών στράφηκε προς τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που αναφέρονται και σχετίζονται με τη μουσική τέχνη και επιστήμη.
Ειδικότερα, το 2007 με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών της Μουσικής του σχολείου ιδρύθηκε, οργανώθηκε και λειτουργεί μέχρι σήμερα σχολική χορωδία η οποία αποτελείται από μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου.
Όπως είναι ευνόητο η χορωδία στην εξελικτική της πορεία έχει καλύψει και καλύπτει όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου, επετειακές, ποικίλες δραστηριότητες και όχι λίγες φορές αμιγώς μουσικές.
Αξίζει να σημειωθούν οι καλλιτεχνικές δράσεις που έγιναν με αιτία και αφορμή το έργο μεγάλων συνθετών Ελλήνων και ξένων, όπως η αφιερωμένη στη μουσική παραγωγή του Μάνου Χατζηδάκη το 2010, αντίστοιχα εκείνη που έγινε για να τιμηθεί το άλλο μεγάλο μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη το 2011 καθώς και η μεικτή εκδήλωση, λογοτεχνική και μουσική, αφιερωμένη στο έργο του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη το 2013.
H ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 2014 
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: