Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής "Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία"

     Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής "Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία" απευθύνεται σε δημοτικά σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Η υλοποίησή του εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος "Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους.
    Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της όπερας από μέσα, αφού τις δύο μέρες που διήρκεσε πήραν μέρος σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής της όπερας του Τζοακίνο Ροσσίνι Ο κουρέας της Σεβίλλης. Οι μαθητές μας είχαν ήδη προετοιμάσει μέρος σκηνικών αντικειμένων του έργου με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.
    Την 1η μέρα, τα παιδιά παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής και εικαστικής έκφρασης που στόχο είχαν την εξοικοίωσή τους με το μουσικό θέατρο και συγκεκριμένα με τον κόσμο της όπερας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μαέστρο, τους μονωδούς και τους χορευτές.
    Τη 2η μέρα τα εργαστήρια συνεχίστηκαν και τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με κάποιους από τους συντελεστές όπως φωτιστές, ενδύτριες, μακιγέρ και βοηθό σκηνοθέτη. Στις 11 η ώρα πραγματοποιήθηκε η παράσταση με συμμετοχή των παιδιών του σχολείου μας στη χορωδία και κοινό τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και συμμαθητές τους.
    Ευχαριστώ τη μουσικό του σχολείου μας κ. Κων/να Μήλια, την καθηγήτρια εικαστικών κ. Κυπριανού Αναστασία, τη θεατρολόγο του σχολείου μας και ηθοποιό κ. Μάνθα Έλλη καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που με την αγάπη και το ενδιαφέρον τους στήριξαν αυτή την εκδήλωση.
     Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου που έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές τους να βρεθούν μαζί μας.
    Ευχαριστώ τους συντελεστές και την καλλιτεχνική ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που με την άριστη κατάρτιση στο αντικείμενό τους, τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει ως σύγχρονοι παιδαγωγοί ήρθαν στη πόλη μας για να μας παρουσιάσουν την όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι «Ο κουρέας της Σεβίλλης».
                                                                                                        Ο Διευθυντής του Σχολείου

 


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
http://www.nationalopera.gr/gr/opera-sta-sholeia/ta-sholeia/ipeiros/dimotiko-sholeio-ioanninon-pedinis-ioanninon/

Δεν υπάρχουν σχόλια: