Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

 

«Όπως παλιά…» τιτλοφορείται το αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, που παρουσιάσαν τo 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων και το Δημοτικό Σχολείο Πεδινής σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.


Ακούστηκαν τραγούδια γνωστά και αγαπημένα από τις ελληνικές ταινίες, όπως: Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος, Μανταλένα, Χτυποκάρδια στα θρανία, Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο, Γοργόνες και μάγκες, Το Νησί των Γενναίων, Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο, Το Κλωτσοσκούφι, Η Αλίκη στο Ναυτικό και Η Κόμισσα της Κέρκυρας ερμηνευμένα από τους μικρούς μαθητές καθώς και αποσπάσματα από τις ίδιες ταινίες.
Οι διευθυντές των δύο σχολείων Παναγιώτης Κωστούλας και Αθανάσιος Δρίκος στο κάλεσμα για την εκδήλωση που έκαναν έδωσαν βάρος στην σύμπραξη των δύο σχολείων που συνεργάζονται για δεύτερη χρονιά, και ευχαρίστησαν τους υπεύθυνους δασκάλους, και τους μουσικούς που συμμετείχαν.
Στη διδασκαλία χορωδίας Δημοτικού Σχολείου Πεδινής η Κωνσταντίνα Μήλια και η Διδασκαλία Θεατρικών Δημοτικού Σχολείου Πεδινής από την Έλλη Μάνθα. Με το Δημοτικό Σχολείο Πεδινής συμμετείχαν οι μουσικοί:
Νίκος Παππάς, Δημήτρης Σταύρου, μπουζούκι, Γιάννης Μάνος, κιθάρα, Θύμιος Σφαιρόπουλος, μπάσο, Κώστας Δημητρίου, ντραμς και οι μαθητές: Γιώργος Γρηγορίου (ΣΤ2), Δήμητρα Σταύρου, φλάουτο και Ραφαήλ Τσακαλώτος (Γ1), κρουστά
Επιμέλεια κειμένων – διδασκαλία: Κώστας Σίντος, Χαρά Μποζώνη, Μαίρη Μοσχίδου, Βασιλική Τζερεμέ, Σμαρώ Χατζηζαφειρίου, Αριστέα Μπόκου, Χαρούλα Παππά
Επιμέλεια φωτογραφικού υλικού: Αλέξανδρος Παπαντωνίου
Κατασκευές σκηνικών: Γιώργος Γώγος, Αναστασία Κυπριανού
Χορογραφίες: Λία Σκανδάλη
Μακιγιάζ: Φωτεινή Τίνα
Διδασκαλία –Διεύθυνση Χορωδίας 27ου Δημοτικού Σχολείου: Ειρήνη Ντούση
Διδασκαλία Θεατρικών 27ου Δημοτικού Σχολείου: Αγαθή Παππά
Διδασκαλία χορογραφίας: Φωτεινή Τσιτσιγιάννη
Επιμέλεια Φωτογραφικού υλικού -βίντεο: Σπύρος Κόλιας
Διδασκαλία κειμένων: Βάκι Παπακωστοπούλου (Α1), Χαρίκλεια Ντάση (Α3), Χαριτωμένη Μπόμπορη (Β1), Ελευθερία Τζιόρα (Β2), Ελισάβετ Κυρίτση (Γ2), Παναγιώτα Κίτσου (Δ1), Δημήτρης Γεωργάρας (Δ2), Χαρίλαος Νούτσος (Ε1), Μαρία Θεοδώρου (Ε2), Ελεονώρα Λισγάρα (ΣΤ3)
Συνεργάστηκαν: Γεωργία Τσίτσαρη, Ευαγγελία Χριστοδούλου, Βίκυ Νάκου
Με το 27ο Δημοτικό Σχολείο συμμετείχαν οι μουσικοί: Νίκος Παππάς, Δημήτρης Σταύρου, μπουζούκι, Κώστας Δημητρίου, ντραμς, Γιάννης Μάνος, κιθάρα Θύμιος Σφαιρόπουλος, μπάσο, Δήμητρα Σταύρου, φλάουτο, Θάνος Σταύρου, σαξόφωνο
Το πρόγραμμα έκλεισε με μια κοινή εμφάνιση των δύο σχολείων και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών.
Το κοινό πρόγραμμα περιελάμβανε τα εξής μουσικά κομμάτια:
Ευ. Ρεμπούτσικα, Μια λάμψη στο Βόσπορο (Ορχηστρικό)
Μ. Θεοδωράκης, Ζορμπάς (Ορχηστρικό)
Μ. Χατζιδάκις, Τα παιδιά του Πειραιά (Από την ταινία Ποτέ την Κυριακή)
Αλ. Σακελλάριος- Στ. Ξαρχάκος, Υπομονή (Από την ταινία Μοντέρνα Σταχτοπούτα)
Διεύθυνση Ορχήστρας και Χορωδιών: Δημήτρης ΑμπατζήςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου